Sportschema
Persoonlijk sportschema
Een kracht of conditie schema samen stellen hoeft niet moeilijk te zijn. Wat het moeilijk maakt zijn de 2 miljoen verschillende opties die je op internet voorbij ziet komen waardoor je geen keus kunt maken. En wat is er nou precies goed?
Ik zal je zeggen niks is ‘slecht’ of ‘goed’. Er is wel degelijk een verschil tussen een het ene sportschema of het andere sportschema als het gaat om effectiviteit, maar het meeste effect bereik je als je simpelweg gaat trainen. Wel trainen geeft namelijk meer resultaat dan niet trainen. Het belangrijkste is de uitvoering van de oefeningen.
Ik ben er groot voorstander van dat je een sportschema kiest dat je prettig vindt en dat bij je past. Daarnaast ben ik ook voorstander van effectiviteit en vind ik het zonde van mijn tijd om dingen te doen die geen grote meerwaarde hebben. Het is niet nodig om per spiergroep 6 verschillende oefeningen te doen uit 12 verschillende hoeken zodat je je spieren op 20 verschillende manieren belast en daardoor ultiem resultaat behaalt. Je hebt ook al resultaat als je traint met een goed basis schema en zorgt voor progressie.
Hoe zorg je voor progressie?
Dit is denk wel de meest belangrijkste vraag die iedere sporten heeft. Wanneer je sport, doe je dat vaak met een doel. Fitter worden, ontspannen, spiermassa bouwen, vet verliezen, er zijn allemaal verschillende doelen. Of je spiermassa bouwt of niet, hangt af van je voedingspatroon. Of je resultaat ziet van je trainingen, hangt ook af van je voedingspatroon. Alles hangt af van je voedingspatroon. Als je te weinig eiwitten eet breek je eerder spiermassa af dan dat je het opbouwt. Eet je veel meer calorieën dan je nodig hebt dan zet je die extra calorieën om in vet. Zorg er dus voor dat je voeding schema past bij je doel. Wil je nou zo’n voeding schema? Bestel die dan hier